Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Skal du til at sælge din bolig, så skal du komme forbi maeglerinfo.dk. Her får du de vigtigste tips til at optimere dit boligsalg. Det hele starter med at gøre boligen klar til boligvurderingen. Det gode boligsalg starter allerede inden du får besøg af ejendomsmægler. Sørg for, at boligen er i tip top stand, at haven står pænt, græsset er nyklippet, og at grund og bolig står pænt og ordentligt.

Tjek boligens økonomi og dokumenter

Papirarbejdet skal der også være styr på. Sørg for at tjekke BBR-registreringen, så du sikrer dig mod urigtige oplysninger heri. BBR-meddelelsen danner grundlag for vigtige oplysninger såsom boligens størrelse, og antal bebyggelses-enheder på grunden. Det er vigtigt at sikre at alle udhuse/skure mv er registret for, at undgå eventuelle problemer med kommunen. Lokalplaner skal være overholdt, for at undgå påbud om nedrivning eller ændring af tilbygninger, og for at sikre at grundens byggeprocent ikke overskrides.

Tjek også hvad der måtte fremgå af tingbogen; er det tinglyst servitutter eller andre ekstraordinære brugsretter for andre end grundens ejer, er der hjemfaldsret, dvs. at kommunen kan tilbagekøbe ejendomme for at fastsat pris, vil det være vigtigt for en vurdering af boligens værdi.

Boligens forbrug af energi, vand og varme er også vigtige parametre for, at vurdere økonomien i boligen. Det kan være værd at få efterisoleret boligen, startende med en termografisk analyse af boligen for at finde varmelæk i boligen. Skift belysning til LED, skift hårde hvidevarer til lavenergi-produkter, så du kan fremvise en lav elregning. Alle tricks gælder, og slev små besparelser på forbrug kan have stor indflydelse på boligens værdi.

Find ejendomsmæglere

Når boligen står pæn og rengjort, og papirerne er i orden, skal du finde den bedste ejendomsmægler. Her anbefaler vi, at du tager kontakt til 3 lokale ejendomsmæglere. Her bør du starte på mæglerinfo, hvor du opretter en boligvurdering, så tager systemet selv kontakt til 3 mæglere på dine vegne. Du vil blive kontaktet af hver især, med henblik på at aftale besøg i din ejendom. Du kan også selv finde og kontakte 3 mæglere, men ved at gøre via en tjeneste som mæglerinfo, sikrer du også at mæglerne er klar over at de ligger i konkurrence med 2 andre, så du sikrer dig skarpe priser på salærer og meget værdi for pengene i formidlingsaftalen.

Vælg den bedste mægler

Når du har modtaget 3 tilbud på salg af din bolig, skal du beslutte hvilken du går med. Du bør vælge den mægler, der er mest aktiv og initiativrig, har den bedste kombination af ejendomsvurdering, salær og naturligvis også personlig kemi. Et godt boligsalg vil ofte være et tæt samarbejde mellem boligsælger og mægler, da der især i pris-strategi og forhandlinger med køber, vil være meget kommunikation og afstemning af forventninger, hvor mæglerens evne til at forklare processen og rådgive om de bedste beslutninger vil vigtig for at komme godt i mål. Her kan du med fordel benytte indlæggene på maeglerinfo.dk til at finde tips og råd.

Besvar